Norsk
Gamereactor
artikler
FIFA 18

Vi var tilstede for avspark av NM i FIFA

Vi fikk se en ny type straffedrama da Ronaldo møtte Ronaldo i første regionsfinale i eCOPA-turneringen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er billettrot på vei ned til sal 3. Flere av de som har fått gratisbilletter har ikke møtt opp, og et par har fått lov til å ta med seg noen venner, men det er ikke så lett å holde styr på hvem som har tatt med seg hvem, og hvor mange som egentlig får være med. Også er det de som skal se filmen som går i sal 4. Dem om det.

FIFA 18FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Det er en snau måned til fotballfans fra Sarpsborg og Lillestrøm busses inn til Ullevål Stadion for å se finalen i årets NM i fotball. Før den tid reiser eCOPA-turneringen gjennom seks norske byer på utkikk etter norgesmesteren i FIFA 18. De innledende rundene har gått over PlayStation Network, og onsdag startet finalene på Ringen Kino i Oslo.

FIFA 18FIFA 18FIFA 18
Dette er en annonse:

Jeg finner meg en plass på andre rad i den halvfulle kinosalen. Foran lerretet står det to stoler, to PlayStation-kontroller og en flatskjerm. Her skal det spilles fire kvartfinaler, to semifinaler og én finale, i tillegg til en vennskapskamp mellom en heldig publikummer og tre Vålerenga-spillere som har møtt opp for anledningen. Etter at salen er satt, får vi en kort introduksjon av programmet - og så er vi i gang. De to første deltakerne reiser seg fra plassene sine på første rad, og begynner å velge lag og tilpasse lagoppstillingene sine. Valgene faller på PSG og Real Madrid.

FIFA 18FIFA 18

De to guttene setter et forrykende høyt tempo allerede fra første spark på ball. Det lyner korte pasninger langs bakken, med noen finter strødd innimellom. Nivået later til å være høyt. Etter et drøyt minutt, eller 15 minutter i FIFA-tid, blir det dømt straffe til Real Madrid. Ronaldo finner nettmaskene via keeper, til jubelbrøl fra FIFA-publikummet, og lett applaus fra kinosalen. Spillerne kaster ikke bort tid med å se på reprisen av målet, og dundrer videre med kampen. Det ender 4 - 0 til Real Madrid etter to scoringer fra Bale, og lekkert kombinasjonsspill mellom Ronaldo, Bale og Isco.

Så går det straks over til neste kvartfinale med to nye deltagere og Real Madrid mot Manchester United. Vi får en kamp med pasningsspill og finter som kunne gjort skam på landslaget til Argentina. Det eneste sporet av tyskt maskineri er i det forrykende tempoet arrangementet blir gjennomført på. Før man vet ordet av det, så er to 4-minutters omganger spilt og neste kamp i gang.

Dette er en annonse:
FIFA 18FIFA 18FIFA 18

I den tredje kvartfinalen får vi enda en matchup mellom PSG og, du gjettet det, Real Madrid. Men denne kampen skiller seg ut. Det er 18-årige Stjepan Batarilo som har valgt det spanske topplaget, og med seg har han det som utvilsomt er turneringens mest ivrige heiagjeng. Moren, som sitter ved siden av meg, er tydelig nervøs når det er sønnen som skal inn i ilden.

Det starter på verst tenkelig måte. PSGs Neymar putter en ball i målet tidlig i første omgang, og ikke lenge etter dobler samme spiller med et knallskudd i krysset. Så begynner det å løsne for Stjepan. Mot slutten av første omgang finner Real Madrid nettmaskene ved Gareth Bale, med en ekstremt frekk lobb. To minutter på overtid sitter utligningen fra samme spiller. Det blir straffekonk, og etter bomskudd fra Ronaldo, Cavani og flere, er det Stjepan som går seirende ut.

FIFA 18

Jeg får noen ord med Stjepan som er i godt humør etter å ha gjennomført turneringens mest utrolige snuoperasjon. FIFA-karrieren hans startet med FIFA 12, og etter å ha spilt mot broren på gutterommet i flere år og sett instruksjonsvideoer på YouTube, fikk han lyst til å prøve seg i sitt første mesterskap. Det blir med semifinaleplass for Stjepan som ryker ut mot Real Madrid, etter å ha forsøkt seg som Brasil. Men humøret til både ham og familien er fortsatt på plass i det de forlater Ringen Kino.

Finalen står i stedet mellom Martin Alexander Thon (24) og Mikkel Gundhilsen (17). Sistnevnte holder med Liverpool, men begge spiller som Real Madrid. Det er med andre ord duket for oppgjør mellom Christiano Ronaldo i hjemmedrakt på den ene siden, og Christiano Ronaldo i sort bortedrakt på den andre.

Jeg rekker knapt å blunke før Martin har satt ballen i nettmaskene. Etter halvspilt første omgang dobler han med et Ronaldo-brassespark som fort står igjen som turneringens peneste mål. Det ser tungt ut for Mikkel, som virker småfrustrert etter å ha brent et par store sjanser. Etter halvspilt andre omgang tvinger han inn en redusering med sin egen Ronaldo, og kort tid etterpå er utligningen et faktum. 2 - 2. Martin brenner et billig idømt straffespark på tampen av kampen, og det går mot straffekonkurranse.

Da blir det drama. Når Martin skal skyte sin første straffe, er hjelpepila (som er ny i FIFA 18) skrudd på. Det betyr at keeper kan se hvor ballen havner. Straffen går forståelig nok i hanskene til Keylor Navas, og det blir brudd i kampen. Nå får turneringsarrangørene den utakknmelige jobben som fotballdommere. Skal Mikkel måtte brenne sin neste straffe også, for å gjøre opp for Martin sin urettferdige miss? Det blir ikke helt rettferdig det heller.

"Er det innafor med omkamp?" foreslår jeg til slutt fra sidelinjen, i manglende overrensstemmelse med alle prinsipper om journalistisk nøytralitet. "Tja, kanskje det er det det beste?".

Vi må helt ut i overtid av andre omgang før Ronaldo scorer sitt ørtende mål for dagen og avgjør turneringen. Det er Martin sin Ronaldo som banker inn 1 - 0 målet, og dermed blir det 24-åringen som stikker av med billetter til Norgesfinalen på Colosseum 25. November - kun tre T-banestopp fra Ullevål. Etter noen ord med arrangør og undertegnede, takker han trenerteamet og spaserer hjemover for kvelden.

FIFA 18
Vinneren av delfinalen, Martin Alexander Thon

Hvis du ikke fikk med deg delfinalen i Oslo (og ikke befinner deg i Drammen, Stavanger, Kristiansand, Bergen eller Trondheim) har du fortsatt muligheten til å få med deg hovedfinalen på Colosseum kino lørdag 25. november.
Det blir trikseshow og mulighet for å vinne fete premier i Kahoot-quiz. Det er gratis inngang og goodiebags til alle. Skaff deg gratisbilletter her

Relaterte tekster

FIFA 18Score

FIFA 18

ANMELDELSE. Skrevet av Ricardo C. Esteves

FIFA 18 knuser alle andre fotballspill, og vi skulle gjerne gitt spillet 18 av 10, men må nøye oss med den høyeste karakteren vi kan gi. Dette er det beste FIFA-spillet noen sinne.Loading next content