Norsk
Gamereactor
Videos
Avatar: Frontiers of Pandora
HQ

Avatar: Frontiers of Pandora - Videogjennomgang

Vi deler våre tanker om Massive's actioneventyrspill, som utspiller seg i James Camerons sci-fi-univers.

Audio transcriptions

"Da det ble kjent at Ubisoft Massive og James Camerons Lightstorm Entertainment skulle samarbeide om et helt unikt videospill i Avatar-universet, tok det ikke lang tid før folk begynte å bygge opp forhåpninger og forventninger til spillet.
Avatar Frontiers of Pandora tar spillerne med til en helt ny del av den fremmede månen. Spillet foregår i det vestlige grenselandet, og handler om å gjenoppdage sine Na'vi-røtter ved å legge ut på en reise som en ung kriger som tilbrakte barndommen i fangenskap og ble trent opp av den invaderende menneskelige RDA-fraksjonen for til slutt å bli brukt som våpen mot Pandoras urbefolkning."

"Det er i praksis den samme historien som den opprinnelige Avatar forsøkte å fortelle, men i stedet for at hovedpersonen er et menneske i en Avatar-kropp, er du en ekte Na'vi som har blitt isolert og avskåret fra sin egen verden og arv.
Historien fungerer, men den er ikke akkurat spillets viktigste drivkraft. Du følger hendelser som tar deg gjennom de tre store biomene i det vestlige grenselandet for å møte forskjellige klaner og Na'vi-krigere, samtidig som du samarbeider med gode mennesker for å beskytte planeten mot RDAs destruktive bestrebelser.
Det er en fortelling som føyer seg inn uten problemer, men den våger heller aldri å overraske. Snarere forventer spillet at utforskningen og opplevelsen din i Pandoras åpne verden skal være den primære wow-faktoren."

"Pandora er en stor verden med mye vertikalitet, og klatre- og bevegelsessystemet er utrolig godt designet og lar deg behandle verden som en eneste stor lekeplass.
Kampene handler derimot om å bruke krigeren fra to verdener til å overvinne trusler. Med alt fra tradisjonelle Na'vi-våpen som egner seg ypperlig til mer presise og snikende angrep, til RDA-skytevåpen og eksplosiver når det røyner på, er kampene overraskende dype og utfordrende.
Frontiers of Pandora ser kanskje ut som et Far Cry-spill, men i praksis spiller det ikke som et Far Cry-spill. Dette er ikke et spill der du kan løpe og skyte og sprenge alle problemer. Hvis du prøver, vil du dø."

"I dette spillet må du benytte deg av Na'vi-krigerens ferdigheter og evner til å snike deg rundt, nedkjempe i stillhet og til og med bruke RDA-teknologi til å hacke systemer for å overvinne trusler.
Med en rekke ferdighetstrær fulle av fordeler som ytterligere forbedrer de ulike elementene i hvordan Na'vi-en din fungerer, kan du virkelig bygge opp en spillestil som passer til måten du ønsker å tilnærme deg eventyret på.
Men det er en hake. For selv om det grunnleggende gameplayet fungerer, er oppdragsdesignet og aktivitetene i den åpne verdenen så Ubisoft-aktig som det kan bli. Det forventes at du reiser rundt i den åpne verdenen for å stenge RDA-baser og samhandle med en hel haug med samleobjekter."

"Etter noen timer med utforsking av verdenen avtar dragningen ved å reise mellom markørene på verdenskartet, og i stedet sitter du igjen med en følelse av at du ikke vet hva du skal bruke tiden din på utover å følge hovedoppdraget.
Joda, det finnes sideoppdrag å utforske, men ikke forvent å bli imponert over de store og omfattende sidehistoriene her. De er som regel ganske enkle og tjener bare til å forlenge spillets varighet.
Men nå skal du høre. Til tross for et ganske elementært spilldesign som ofte lener seg for mye på velkjente Ubisoft-troper fra åpne verdener og en utforskning som er avhengig av spillerens evne og lyst til å vandre utenfor allfarvei, klarer Frontiers of Pandora å fange den følelsen av ærefrykt og undring som alltid har utmerket denne serien."

"Det første øyeblikket der du går ut i den åpne verdenen og puster inn Pandoras friske luft, eller når du for første gang kommer til et nytt stort biom som får deg til å innse hvor unik og variert denne fremmede månen virkelig er, er en opplevelse og en følelse som er så avatarisk som den kan bli.
Massives enorme innsats for å få denne verdenen til å føles levende, pulserende og unik kan ikke gå ubemerket hen. Det er langt mer bra enn dårlig i dette spillet. Å sveve gjennom skyene på en Ikran, ta ned massive skapninger så humant og raskt som mulig, knuse og knuse RDA-teknologi av gigantiske dimensjoner."

"Alt dette er tvers igjennom autentisk avatar, og Massive har ikke gått glipp av noe i så måte. Likevel er det andre deler enn oppdragsdesignet og aktivitetene i den åpne verdenen som ikke passer inn. Hvorfor dette spillet trengte et loot tier-system, er en gåte. Vi skjønner ikke hvorfor redskaper, gjenstander og ressurser må ha en sjeldenhetsfaktor, for det virker som om den bare er der for at Massive skal tvinge deg til å jakte på den perfekte versjonen av en frukt eller et dyreskinn som du trenger for å lage den utsøkte versjonen av den rustningen du er ute etter.
Kombiner dette med stealth som stort sett mislykkes umiddelbart, og ytelsesproblemene som i stor grad dreier seg om teksturer og objekter som dukker opp og figurmodeller som forsvinner, og du får et spill som bæres opp av den virkelig bemerkelsesverdige verdensdesignen og kjernespillet, men som holdes tilbake av nesten alle andre faktorer."

"Avatar Frontiers of Pandora har mye å by på, og spillet bør hylles bare for det. Hvis du elsker eller rett og slett bare liker Camerons sci-fi-verden, vil du sette pris på tiden du tilbringer i dette actioneventyret. Men hvis du hadde håpet at du skulle få se Massive's innflytelse og talent skinne gjennom introduksjonen av nye, unike og spillendrende mekanikker og systemer, blir du nok skuffet.
Avatar Frontiers of Pandora er et morsomt og vakkert spill, som har en svært høy grad av detaljrikdom i hvordan verdenen presenteres. Men utover det er det en litt blandet fornøyelse."

Anmeldelser

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere