Norsk
Gamereactor
artikler
Left 4 Dead 2

Zombie-sjefen

Gamereactor møtte Valves markedssjef Doug Lombardi på et utested i London, og han var mer enn villig til å svare på våre spørsmål om zombier og vandøde.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvorfor tror du at zombier er en så fet dataspillfiende?

Jeg tror rett og slett det er fordi de er så morsomme å drepe. Zombier er horder med snublende og stønnende monstre man bare kan meie ned, og det er moro å skyte dem.

Ble du overrasket over den negative reaksjonen fra enkelte fans da dere annonserte Left 4 Dead 2?

Ja, jeg ble litt overrasket. Vi forventet ikke det i det hele tatt.

Dette er en annonse:

Hva er din favoritt-zombiefilm, og hvorfor?

Åh, den er vanskelig. Det er jo så mye forskjellig. Jeg liker egentlig best de eldre klassikerne, de som var "low tech" med mye lavere budsjetter enn hva man har i dag. Jeg synes det er gøy å se hva de fikk til med to-tre kamera og noen liter jukseblod. Men jeg har ingen konkrete favoritter, da er det lettere om du spør meg hva favorittspillet mitt er.

Det passer det bra at du sier, for mitt neste spørsmål er: hva er ditt favoritt-zombiespill?

Her er det også mye bra å velge mellom. They Hunger-modifikasjonen til Half-Life er jo en fin klassiker, men jeg må nesten si at Plants vs Zombies er min favoritt. Jeg elsker det de har gjort med det spillet, og hvordan de bruker zombiene.

Dette er en annonse:

Hvorfor valgte dere New Orleans som beliggenhet for Left 4 Dead 2?

Det virket bare så perfekt. New Orelans har jo fra før av en veldig skummel, nesten hjemsøkt historie. Helt i starten, da byen ble grunnlagt, visste de ikke at byen egentlig lå under havoverflaten, så de gravla de døde under bakken som vanlig. Når likene så senere ble presset opp igjen av vannet og ble skylt ut i elvene og fløt rundt, skjønte folk ingen ting. Senere, når de innså at de ikke kunne gravlegge folk på vanlig måte, begynte de å plassere likene i krypter og mausoleer. Jeg synes det er stilig at det faktisk er gravplasser man kan gå rundt i, og hvor man er omringet av steinkister med døde mennesker.

Byen er også veldig variert, med forskjellige typer geografi og arkitektur vi kunne benytte oss av; sumplandskap, flotte bygater og så videre. Og jeg tror ikke noen har laget et spill om New Orleans på samme måte som oss, og det er jo en bonus.

Hva ville du gjort om du plutselig befant deg midt i en zombie-invasjon?

Personlig er jeg bare mildt opptatt av zombier, men mange av de andre i teamet er skikkelig fanatiske om alt vandødt. Men jeg har lest Max Brooks' overlevelsesguide, så jeg vet jo litt...

Hvis du først ble infisert, hvilken type Left 4 Dead-zombie ville du blitt?

Boomer

Hvorfor?

He he, fordi de er morsomme. Boomeren er farlig, men kan også få folk til å le. Og Boomeren lar de andre zombiene gjøre drittjobbene mens han bare vagger rundt. Det liker jeg.

Zombiespill er vel kanskje ikke like godt representert i spillverden som mange andre sjangre. Kunne du tenkt deg å se flere zombiespill på markedet?

Ja, virkelig. Zombiespill er jo mye gøyere enn for eksempel spill om andre verdenskrig. Zombiespill er morsomme og spennende, og blander ofte humor med skrekk. Det er det ikke mange andre sjangre som gjør. Jeg synes spillindustrien har jaget på realisme i altfor stor grad. Realisme er jo egentlig ganske kjedelig. Det er mye gøyere å jobbe med det overnaturlige, som zombier og romvesener.

Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2
Left 4 Dead 2

Relaterte tekster

Left 4 Dead 2Score

Left 4 Dead 2

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Tellefsen

Magnus har sittet klistret foran skjermen og sendt fryktelige gloser i ørene på venner mens han testet den omstridte oppfølgeren til Left 4 Dead.

Left 4 Dead 2-sensur oppheves i Australia

Left 4 Dead 2-sensur oppheves i Australia

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I Australia er de et par hakk strengere når det kommer til vold i dataspill for voksne enn her på den andre siden av kloden. Jo blodigere spillet er, jo større er...Loading next content