Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Alt om E3 - Nintendo

Tiden er moden for den tredje delen i vår artikkelserie om E3, der vi ser nærmere på hva Nintendo skal vise frem. Dette ser ut til å bli messens desiderte høydepunkt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det spiller ingen rolle at Microsoft slår på stortrommen med Halo 4 og Forza Horizon, eller at Sony stiller opp med flere eksklusive titler enn noensinne. På E3 2012 er det Nintendo som gjelder, og grunnen til det er selvsagt det faktum at gutta fra Japan er klare til å starte den åttende konsollgenerasjonen med Wii U.

Sony og Microsoft ser ut til å ta det rolig med sine aldrene konsoller, og det forventes at de kommer til å fortsette med dette til neste år, men det kan også bli så sent som 2014 før vi får se nye konsoller fra deres side. Wii U ble annonsert allerede under fjorårets E3, men det var ikke alle som var frelst. Det har alltid vært viktig for Nintendo å tenke nytt og dermed hele drive bransjen fremover, men konsollannonseringen fikk mye kritikk for en såpass slurvete forestilling at flere ikke engang fikk med at det var snakk om en ny konsoll.

Alt om E3 - Nintendo
Vi fikk ikke se selve Wii U konsollen sist gang og mange trodde at kontrollen med skjerm var et tilbehør til Wii.

Nintendo hadde heller ingen nye spill å vise frem, og de lykkes kun med å tipse konkurrentene om hvilken retning de hadde tenkt seg, sette kjepper i hjulene for salget av Wii-konsoller og forvirre fansen som fortsatt ikke vet om det er snakk om en konsoll tilsvarende en Xbox 360 eller en skikkelig, toppmoderne kraftpakke. Samtidig gjorde ikke Nintendo 3DS spesielt bra på markedet og Nintendos fremtid så mørkere ut enn noensinne.

Dette er en annonse:

Siden har det vært stille fra Nintendo rundt Wii U, de har senket prisen på Nintendo 3DS og gitt den håndholdte konsollen et knippe nye spill, og ser nå ut til å ha kommet seg tilbake på veien etter å ha tatt feil sving. Ingen vet hva som kommer til å vises av Wii U men de seneste rapportene har vært nesten utelukkende positive, noe som motsier en viss utvikler sa han var skuffet over presentasjonen av Wii U og sammenlignet konsollen med en svakere versjon av Xbox 360.

Alt om E3 - Nintendo
Presentasjonen av hvordan Zelda til Wii U kan se ut viser at Nintendo absolutt har planer om å lage en maskin med mange hestekrefter.

Nå tror jeg ikke Nintendo kommer til å gå opp på scenen og fortelle verden hvor mye RAM det er i deres nyeste konsoll, men jeg tror vi kan regne med at den blir betydelig kraftigere enn dagens konsoller. Og blir det slik sitter Nintendo i en heldig posisjon. Verken Microsoft eller Sony kommer til å vise frem nye konsoller på E3, fordi det ville svekke salget av Playstation 3 og Xbox 360, og dermed får konsollen et enormt forsprang.

Alt om E3 - Nintendo
Størelsen på håndkontrollerens skjerm er 6,2" og støtter ikke multitouch. Dette er informasjon fra 2011, og forhåpentligvis får vi ny info på årets E3.
Dette er en annonse:

Men konkurransen er tøff, og Nintendo er selvsagt klar over dette. Casual-spillere som kjøper spillene sine på iOS, Android og WP7 til under en femtilapp for kommer sannsynligvis aldri til å kjøpe en 3DS, foruten å nevne hardcore-spillerne som er skeptiske etter Wii. Som sagt ser det mørkt ut, men den japanske spillgiganten er vanligvis i stand til å prestere når det virkelig trengs, og det sies at Nintendo har snekret sammen en pressekonferanse av guddommelige proporsjoner.

Alt om E3 - NintendoAlt om E3 - Nintendo
Hvis Wii U får de beste versjonene av spill som Assassin's Creed III og Call of Duty: Black Ops 2 vil mye være gjort for Nintendo sin del. Se bare hva bedre multiformatsversjoner har gjort for Xbox 360.

Jeg er overbevist om at Nintendo nå innser at det ikke var nok med bare sine egne spill. Da trenger de tredjepartstitler som Call of Duty, Assassin's Creed og Grand Theft Auto for å forsikre hardcore-spillerne om at dette er en konsoll de må ha. Det trengs nye, spennende titler hver måned, ellers vil Wii U ende opp som den støvsamleren forgjengeren har blitt.

Vi vet allerede at Nintendo har spill som Aliens: Colonial Marines og Darksiders II klare til lanseringen med nye, ekslusive Wii U-funksjoner. Kanskje får vi de beste versjonene av Call of Duty: Black Ops 2 og Assassin's Creed III på Wii U, og Nintendo har sikkert flere spennende overraskelser på lur. De har tidligere samarbeidet med Rockstar i Grand Theft Auto: Chinatown Wars og det er ikke umulig at de kommer til å gjøre det igjen.

Alt om E3 - Nintendo
Nintendo fikk mye kritikk for å mangle analoge spaker. Ifølge lekkede bilder en prototype ser det ut til at de har tatt kritikken til seg.

Hva hvis Rockstar går opp på scenen under Nintendos pressekonferanse og sier at den beste versjonen av Grand Theft Auto V er Wii U-utgaven? Man kunne for eksempel hatt et mer ryddig grensesnitt, hvor alle HUD-elementer som helsemålere, kart og våpeninfo vises på håndkontrollerens skjerm istedet. Men som jeg skrev i Microsoft-artikkelen er det nok større sannsynlighet for at Rockstar viser grem Grand Theft Auto hos dem.

Ting som dette er livsviktig på E3, og mange viktige utviklere ser ut til å ville jobbe med Nintendo denne gangen. Derfor tror jeg dette faktisk kan ende opp som den mest solide pressekonferansen Nintendo noengang har hatt. Faktum er at med bedre ytelse og den unike kontrolleren, vil til og med eldre spill bli veldig aktuelle igjen.

Alt om E3 - Nintendo
Ikke regn med at Wii får mye plass på årets messe. Dette til tross for at de er Nintendos eneste stasjonære konsoll i minst et halvt år til.

Nintendo kan for eksempel vise FIFA 13 og demonstrere hvor raskt du bytte ut spillere eller endre lagformasjonen uten å rote deg bort i menyer. De kan vise hvor mye lettere det er å spille Far Cry 3 med alle deres funksjoner, eller Dishonored og hvor mye lettere det blir å plukke opp gjenstander eller snakke med folk. Den nye kontrolleren kommer rett og slett til å gjøre spillene bedre, og det er ikke en gimmick så lenge den brukes ordentlig.

Kort sagt tror jeg på en veldig sterk Wii U-presentasjon under E3 som kommer til å overbevise de fleste. Det tror jeg inkluderer et større fokus på nettbaserte tjenester (et felt der Nintendo alltid har ligget langt bak konkurrentene). Det blir nok slutt på det nå, mens Playstation 3 og Xbox 360 fremdeles lider av utdaterte løsninger kan Nintendo overraske med friske ideer til Nintendo Network.

Alt om E3 - Nintendo
Ryktene vil ha det til at Nintendo gir ut en 3DS med to analoge spaker. Dette virker svært usannsynlig, siden Nintendo neppe vil utelukke 20 millioner Nintendo 3DS-eiere for å tilfredsstille et marked som ikke finnes enda.

Det eneste Nintendo ikke kommer til å prate om er pris og lanseringsdato. Det er nok ikke alle detaljene som står skrevet i sten. Nintendo vil nok vente og se om Microsoft eller Sony skal annonsere billigere konsoller, samtidig som de vil vite hvor mange konsoller de klarer å produsere i måneden fram til lansering. Dette er noe som absolutt påvirker konsollens utgivelsesdato og pris.

Så er det jo Nintendo 3DS - tidenes raskest selgende maskinvare. Nintendo kommer til å satse hardt på både tjenester og spill. I motsetning til Sonys proprietære løsning til PS Vita, har Nintendo gått for vanlig SD-kort - det betyr at gigabytene er billige, og de kan fylle på med så mye de vil. Dette er nettopp det jeg tror at de kommer til å gjøre.

Alt om E3 - Nintendo
Kanskje det heteste rykte forteller om en Retro Studios-crossover mellom Star Fox og Metroid.

Det inkluderer antageligvis film, diverse tjenester, nedlastbare fullprisspill og lignende. Apper er viktigere enn noen gang, og Nintendo har demonstrert med Street Pass-funksjonen at de forstår hvordan de lager underholdene ting som ingen har gjort tidligere. Spillene er såklart det mest interessante for oss, og allerede vet vi jo at det vil dukke opp et nytt Mario-eventyr.

Det er i aller høyeste grad på tide med et originalt Zelda-spill på 3DS, i tillegg til at vi bør få se det nye Super Smash Bros. Utover disse bør vi regne med at Nintendo vil gjenvinne flere maskoter som Donkey Kong og Samus Aran, og kanskje et nytt Punch-Out.

Med dette runder jeg av men gjennomgang av årets E3. En messe som i år er mer interessant enn på lenge takket være Nintendo. De står i startgropen for en helt ny generasjon med spill og deres kreative evner kommer til å by på noe helt ulikt alt annet vi har spilt tidligere.

<b>Artikkel om Microsofts E3 finner du her.

<b>Artikkel om Sonys E3 finner du her.Loading next content