Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Årets historie 2014

Spillmediet gir oss muligheten til å leve oss inn i en god historie på en helt annen måte enn film og bøker. Disse interaktive fortellingen fengslet oss mest i årets som gikk...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
Årets historie 2014

5. Game of Thrones - A Telltale Games Series
Sjanger: Eventyr | Utvikler: Telltale Games | Plattform: Multi | Les anmeldelsen

Både Game of Thrones (bok- og TV-serien) og spillstudioet Telltale Games er viden kjent for å holde fansen på pinebenken hva gjelder spennende historier og gode narrative teknikker. Når de to møtes i skjønn forening i et nytt episodebasert spill fra Telltale Games, blir uttrykk som «match made in heaven» for svake og lite dekkende. Ved å følge en sidehistorie i kjølvannet av sesongavslutningen av sesong 3, får vi et stadig dypere innblikk i maktkampen i Westeros. Brutalitet, hensynsløshet og den sterkestes rett er bare noen av stikkordene som preget den første episoden, og det på bare et par knappe timer. Dersom vi kan vente oss mer av dette til neste år, ligger mye til rette for at 2015 blir et lekkert spillår.

Årets historie 2014
Dette er en annonse:

4. Dragon Age: Inquisition
Sjanger: Rollepill | Utvikler: Bioware | Plattform: Multi | Les anmeldelsen

Dragon Age Inquisition har gitt oss en hovedhistorie som ikke er særlig banebrytende (skurk vil ta over verden, skurk må stoppes for enhver pris), men som gir et massivt spill nok driv og spenning til at det blir vanskelig å legge kontrolleren fra seg. Det som gjør at Inquisition fortjener en plass på lista er at det flettes inn så mye mytologi, så mye bakgrunnshistorie, så mange svik, konflikter og tragedier at når man er ferdig med å spille har man pløyd seg gjennom et tibinds fantasy-epos.

Årets historie 2014

3 South Park: The Stick of Truth
Sjanger: Rollespill | Utvikler: Obsidian Entertainment | Plattform: PC, PS3, 360 | Les anmeldelsen

Dette er en annonse:

En god historie trenger ikke være voldsom eller storslagen. En god historie kan like så godt være en som presenterer god humor og som parodierer samfunnet vi lever i. Da South Park: The Stick of Truth omsider ble sluppet fikk vi et spill som overhode ikke var redd for å gjøre narr av etablerte sannheter i dagens spill, krydret med den særegne South Park-humoren. Herlig!

Årets historie 2014

2. The Vanishing of Ethan Carter
Sjanger: Eventyr | Utvikler: The Austronauts | Plattform: PC | Les anmeldelsen

The Vanishing of Ethan Carter utforsker tema vi vanligvis ikke berører så ofte i spillmediet. Et barns fantasi. Å ikke bli godtatt for den man er. Virkelighetsflukt. Du spiller som paranormale privatetterforsker Paul Prospero, som har fått et urovekkende brev fra en gutt ved navn Ethan Carter, og har kommet til en idyllisk dal i Wisconsin for å undersøke. Det går ikke lang tid før du skjønner at ting ikke er som de skal, og mysteriet er et faktum. Historien fortelles også på en måte som komplementerer dette. Det er du som spiller som må avdekke hva som har skjedd, og ingenting av historien vil bli gitt gratis. Det som virkelig hever historien kan imidlertid ikke forklares uten å avsløre det hele. Det holder å si at tvisten på slutten forlater deg med en merkverdig, ubeskrivelig følelse som blir hengende ved deg i lang tid.

Årets historie 2014

1. Danganronpa: Trigger Happy Havoc
Sjanger: Eventyr | Utvikler: Spike Chunsoft | Plattform: PS Vita | Mer om spillet

Det er vanskelig å sette ord på den uhyggelige, trykkende atmosfæren i Danganronpa, men her er noen av våre beste forsøk: Gruelig, ondartet, skrekkinnjagende, lumsk, sjelevrengende - på en grusom måte, og sist, men ikke minst, "kan vi snakke om noe annet, dette gir meg mareritt". Danganronpa: Trigger Happy Havoc plasserer femten studenter i en forferdelig, klaustrofobisk situasjon der de tvinges til å drepe hverandre. Hendelsene som utspiller seg deretter er hjerterå, men også fryktelig spennende og usedvanlig uforutsigbare. Heldigvis er spillet til håndholdt, slik at vi kunne gjemme oss i et hjørne hver gang bjørnen Monokuma dukket opp, og bli sittende der i fosterstilling, og spille videre.

Vi kårer årets beste i nye kategorier hver dag fra Bittelille julaften til selveste Nyttårsaften. Etter hvert som de publiseres finner du alle kåringene her.Loading next content