Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
What If...?

Marvel's What If...? er viktigere og bedre enn fryktet

Men som mange av de andre seriene klarer ikke denne heller å lande på en god måte for Eirik.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

De tre første episodene av What If...? imponerte meg med sine fascinerende historier og kule animasjoner, så det er en glede å si at resten av serien også leverer dette selv om slutten får meg til å riste på hodet igjen.

HQ
What If...?

Atter en gang skal jeg være veldig forsiktig med å si stort om historien, for som sagt forrige gang er en av de største styrkene til What If...? overraskelsene og hvordan de ulike historiene kunne utartet seg. Personlig mener jeg nemlig at de beste episodene i første sesong ikke fokuserer på de tradisjonelle kampscenene, men i stedet lar historien og karakterene gjøre grovarbeidet. Å se hvor ille eller bare annerledes ting kunne blitt som følge av bittesmå endringer er utrolig moro, så at enkelte episoder bruker altfor mye tid på klassiske Marvel-kamper blir kjedelig i sammenligning. Et par av dem gjør ting enda verre ved å i tillegg bare føles som fyll som drar konseptet såpass mye ut at man merker mobilen og andre ting friste etter bare ti minutter.

For mens flere episoder gjerne kunne vart i en time for å virkelig dykke dypt inn i fascinerende scenarioer er det to stykker jeg mener like gjerne kunne vart i et kvarter siden hovedpoenget blir utvannet av action og/eller gjentagende vitser. De to siste episodene er perfekte eksempler på dette skillet mellom godt og vondt. Hvor episode åtte fikk meg til å sitte på kanten av stolen med en av MCU sine største overraskelser og gripende historier uten særlig mye slåssing kastet den siste episoden lovende ideer og potensial ut av vinduet ved å gå tilbake til en overlang kamp som minnet skummelt mye om ting vi allerede har sett i Infinity War og Endgame til tross for noen kule særegenheter. Skuffende siden serier viser seg å være viktigere og mer relevant for det generelle Marvel-universet enn mange tydeligvis tror, så å se at den tilsynelatende fristende guleroten foran oss igjen viser seg å være råtten ødelegger for det som ellers kunne blitt en fantastisk avslutning på en konsept som gjør det vanskelig å se vekk.

Et annet lite minus som preger meg litt mer enn jeg først trodde er at spesielt én karakter mister mye av effekten som følge av at den vanlige skuespilleren ikke er tilbake, men har blitt erstattet av en "helt grei" stemmeskuespiller.

Dette er en annonse:

Når det er sagt gjør de beste episodene mer enn opp for dette med meget underholdende tolkninger av tidssykluser, rolleskifter og mer blandet inn i Marvel Cinematic Universe sin velkjente humor, sjarm, drama og action. Så lenge du ikke går i den samme fellen som mange gjorde med WandaVision og kompani ved å håpe at avslutningen lever opp til hintene og indikasjonene episodene før gir er det bare å glede seg over nydelig animasjon, heftige overraskelser, kule rolletolkninger og historier som i sin helhet demmer opp for at karakterer og universet i ny og ne bryter sine egne roller for å skape spenning og legge opp til sesong to.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content