Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Overwatch

Overwatch: Seks raske nybegynnertips

Overwatch har tatt spillverden med storm, og det kommer til å bli het konkurranse om å bli best. Hvis du derimot er nybegynner har vi noen tips til deg som er lure å ha i bakhodet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det første skytespillet til Blizzard er blant de beste vi har testet i sjangeren på mange år. Faktisk er Overwatch iferd med å bli et slags fenomen. Det er enkelt å lære, men vanskelig å mestre. Ved første øyekast kan det være lett å avfeie spillet som en typisk FPS der spillerne raskest reaksjonstid vinner, men dette er så langt fra sannheten som man kommer. Skal du vinne i Overwatch må du tenke i helt andre baner. Skal du vinne må du i første omgang følge våre seks raske nybegynnertips.

Les også: Gamereactors Overwatch-guide #1: Offensive helter

HQ

1. Bytt helter konstant
Skriv det i Facebook-statusen. Riss det inn i skrivebordet. Heng en lapp på kjøleskapsdøra. Gjør hva som enn må til for at du skal huske budskapet. Overwatch er ikke et spill der hyppig utbytting av hvilke figurer du spiller som er et valg, men heller et krav. Du vil ikke gjøre suksess hvis du velger Symmetra når laget ditt er under kraftig press. Du tjener ikke på å velge Widowmaker når det allerede finnes flere av henne på laget ditt. Hvis du møter Hanzo og ser medspillerne dine bli meid ned av pilene hans, er det kanskje best å bytte til Winston og dele ut litt juling i King Kong-stil. Som du skjønner gjelder det å tilpasse seg, og tenke på hva som hjelper hele laget ditt. Og slike vurderinger burde man ta gjennom hele matchen.

Dette er en annonse:

Les også: Gamereactors Overwatch-guide #2: Defensive helter

2. Overwatch er et lagspill
Med mindre du er så god at du stadig blir beskyldt for hacking og juks, er det alltid lurt å angripe sammen med en gruppe av medspillere. Å storme inn på egenhånd betyr som regel at du stryker med fort, mens et koordinert og balansert team med forskjellige helter kan gjøre enorm skade. Det finnes figurer som er bedre egnet til et soloraid enn andre, eksempelvis Tracer, men selv hun klarer seg best sammen med andre. Det er mye lettere å flanke og overrumple en fiende hvis han er opptatt med å slåss mot noen andre.

OverwatchOverwatch
OverwatchOverwatch
Dette er en annonse:

3. Du har ubegrenset med ammo
Punktet forklarer seg selv. Du går aldri tom for ammunisjon i Overwatch, så det er ikke noen grunn til å holde tilbake skuddene. Jo flere fiender du skyter, desto raskere lades ultimate-egenskapen din opp, og de kraftigste evnene til Overwatch-krigerne er jo ikke til å spøke med. Når man har ubegrenset med ammo blir skyttergravstaktikken (der man peprer et visst punkt på kartet for å legge press på fienden) er mer reelt alternativ enn i mange andre spill. Men husk at du fortsatt må lade om våpnene dine, selv om ammunisjonen aldri går tom.

Les også: Gamereactors Overwatch-guide #3: Support-helter

4. Drep support-heltene
Å ha en support-helt i ryggen er alltid deilig, og derfor er en av de viktigste oppgavene dine å kvitte deg med support-heltene til motstanderlaget. Ideelt bør du forsøke å holde dine egne support-venner i live samtidig, slik at man virkelig skaffer seg et overtak. Ser du Lucio, så angriper du boomboxen hans. Ser du Symmetra sender du henne ned til pyramidene. Ser du Zenyatta ødelegger du... vel, ballene hans. Support-spillere er flinke til å trekke seg unna, så vær litt forsiktig, men har du mulighet til å kvite deg med en av fiendens hjelpere bør dette helt klart prioriteres. Support-krigerne er limet som holder laget sammen, og uten dem har ting en tendens til å falle fra hverandre raskt.

HQ

5. Bruk nevene
Alle krigerne i Overwatch kan dele ut en kilevink eller to. Et velykket slag spiser opp 30 health hos motstanderen, og dette kan ofte være forskjellen på liv og død. Slagene er ekstra hendige hvis du blir overrasket mens du er iferd med å lade om våpenet ditt, og raske helter som Tracer, Mcree og Mercy kan ha mye å hente i snike seg inn for en velplassert knyttneve.

Les også: Gamereactors Overwatch-guide #4: Tank-helter

6. Lær deg kartene
Kartene i Overwatch skiller seg kraftig fra hverandre, både i utseende og struktur. Grunnregelen i alle online-skytespill er at man burde lære seg kartene godt å kjenne så tidlig som mulig. Dette er også tilfelle her. Du må derimot regne med at dette vil ta litt lenger tid i Overwatch sammenlignet med eksempelvis Halo, da kartene er mer komplekse. Likevel er det verdt tiden det tar, og du kommer definitivt ikke til å angre når du flykter med lav health mot helsepakken du vet er rett rundt hjørnet. Hvis spilleren som jager deg har glemt det skal han få seg en overraskelse!

HQ
OverwatchOverwatchOverwatch

Relaterte tekster

0
Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet av John-Edvard Genius

Blizzard har hørt på fansen og har nå lansert Overwatch på Nintendo Switch. John-Edvard har testet det.

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Blizzard har nettopp utvidet en imponerende portefølje med enda et glimrende spill. Vi har satt karakter på mesterlige Overwatch...

0
JJoNak forlater Seoul Dynasty

JJoNak forlater Seoul Dynasty

ESPORTSTEKST. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Til tross for at Blizzard nylig delte mange nye detaljer og informasjon om 2022 Overwatch League-seongen, har Seoul Dynasty mistet en av stjernespillerne sine, flex...Loading next content