Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Fortnite OG
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   artikler
   Pro Evolution Soccer 2018

   PES 2018 Master League - Guide for nybegynnere

   Her har du noen tips til hvordan du skal lykkes i Pro Evolution Soccer 2018 sin Master League-modus.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Master League har alltid vært en ikonisk del av Pro Evolution Soccer-serien, og vi som mange andre har brukt mange timer på denne avhengighetsdannende modusen gjennom årene. Selv om det ikke er gjort store forandringer på de siste versjonene er det fortsatt en av de mest populære modusene i spillet. I Pro Evolution Soccer 2018 finner vi noen små forbedringer på den klassiske manager modusen med forbedrede overganger og en mer utfordrende opplevelse.

   For å få det meste ut av Master League har vi laget en nybegynner-guide med de beste tipsene for å få deg i gang.

   Pro Evolution Soccer 2018

   Sette opp laget mitt
   Før vi hopper inn i kaoset med formasjoner, lag og treninger må vi første bestemme oss for hvordan vi vil spille denne modusen. Master League er ikke en modus man spiller en eller to ganger, men snarere uker, måneder eller enda lenger. Med det i tankene er det greit å vite at Konami har lagt til valget mellom en klassisk (Classic Mode) og en utfordrende modus (Challenger Mode) av Master League.
   Førstnevnte er noe vi kjenner godt til fra før mens det siste har flere hindre på veien. Her vil det bli vanskeligere å forholde seg til spillere, og å forhandle kontrakter med dem. Dårlige resultater kan sørge for at spillere forlater klubben, eller at man rett og slett får sparken. Klassisk modus gjør det lettere i starten, men etter noen år som manager blir det litt for lett, og jeg møter liten motstand i de andre lagene. Jeg anbefaler derfor den utfordrende modusen.

   Dette er en annonse:

   Det neste valget man må gjøre er også viktig. Her skal vi velge mellom å bruke gjeldende spillere i en klubb, eller bruke klassiske Master League-spillere. Igjen, om man ønsker en lettere start, og bare spille en sesong eller to med favorittklubben og stjernespillerne sine, er det første alternativet å foretrekke. Ønsker man derimot en lengre og mer tilfredsstillende opplevelse er sistnevnte det beste valget. Her får man i stedet et lag som består av spillere med verdier mellom 55 og 70.

   Dette er helt greit til å starte med, men spiller man på et høyere vanskelighetsnivå kan det være vanskelig å få fotfeste når man forsøker å kjempe seg inn i en av de bedre ligaene, som for eksempel Premier League. Vi velger heller Championship. Med Master League-spillere vil dette bli en utfordring i seg selv. Det er også viktig å oppdatere lagene før man starter, ettersom man ikke kan gjøre noe med spillerdatabasen etter at modusen har startet.

   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
   Dette er en annonse:

   Bygge opp laget ditt
   Etter at alt er satt opp, må vi velge de elleve spillerne som skal starte. Dette betyr i bunn og grunn at man må velge favorittformasjonen sin, og tilføye de høyest vurderte spillerne i hver posisjon. For å gjøre dette enkelt og greit kan man bruke automatisk innfylling av laget (Support settings > Auto Lineup Select > No Preference), noe som også er å anbefale i når man spiller på nett siden det da er tidsbegresninger. Valgte du Master League-spillere i forrige segment finner du noen gode talenter på laget ditt. Spillere som L. Giorza, E. Castledine, Q. Arcas og T. Matthiessen er unge talenter som kan utvikle seg raskt dersom de blir brukt riktig.

   De fem dårligste spillerne på laget ditt havner utenfor lagoppstillingen, og kan derfor fint plasseres på overgangsmarkedet. Det neste man må gjøre er å ta turen innom junioravdelingen for å se om det kan være spillere der som er bedre enn de man har på benken foreløpig. Dette kan også frigjøre flere spillere for salg. Det er som kjent langt billigere å utvikle egne talenter fremfor å måtte betale i dyre dommer for spillere fra andre klubber.

   Spillerinnstillinger er det neste som må justeres. Her velger man blant annet hvem som skal ta frispark og hvem som skal være kaptein. Å velge riktig kaptein (basert på hvordan han passer som dette) kan vise seg avgjørende. Med riktig kaptein blir hele laget mindre slitne på banen.

   Logisk tankegang er selvsagt meget viktig når det kommer til valg av frisparktagere. En fin hovedregel er for eksempel at en forsvarer eller defensiv midtbanespiller skal ta frispark langt unna mål (slik at angriperne kan jobbe med ballene som kommer), mens midtbanespillere eller angripere til å ta frispark nære mål (å la forsvarere ta disse gjør at de kommer ut av posisjon, og det kan bli farlig på kontringer mot). Man velger gjerne små spillere til å ta cornere slik at de store og sterke kan ta seg av luftduellene foran mål.

   Du kan også velge en (eller to) av de største forsvarsspillerne dine til å bli med opp i angrep, noe som gir forbedret luftstyrke foran mål ved både frispark og cornere. Spillere som har gode verdier på heading bør alltid bli valgt til dette, siden deres headinger ofte er mer presise og muligheten for å heade ned i bakken (som er vanskelig for keepere) er større. Her er det viktig at man husker å lagre disse innstillingene (Data management > Save) slik at man slipper å gjøre dette foran hver eneste kamp. Det er også viktig å huske å endre litt på innstillingene dersom man bytter spillere i lagoppstillingen.

   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018

   Lagroller og moral
   En viktig faktor i Master League er lagmoralen til hele klubben. Denne endrer seg fortløpende basert på forskjellige spillere og roller. Det er bedre å ha høy lagmoral fremfor best mulige verdier på banen. I tillegg er det kjemi som spiller inn ved å ha spillere fra samme land på laget. Dermed legges det vekt på å samle spillere fra for eksempel England på laget, noe som gir noe nytt å tenke på. Lagmoralen stiger sakte men sikkert så lenge man holder lagsammensetningen noenlunde konsekvent, men man må også ta høyde for ulike spillertyper.

   Du finne en oversikt over forskjellige lagroller, hva hver av dem gjør, og hvilken rolle hver spiller har i laget under Team Role List (My team info > Team role list). Dersom man bruker de originale Master League-spillerne har for eksempel L. Vrany rollen som lagspiller, noe som gir ekstra lagmoral til hele laget om han er på banen. Andre eksempler er protesjén E. Canning, som gir ekstra erfaringspoeng under en kamp, og risikotaker T. Matthiessen som øker lagmoralen dersom spillerne er i god form.

   Det er en rekke forskjellige lagroller å utforske, og spillere kan også utvikle dette over tid. Det er til og med noen morsomme roller som for eksempel Bad Boy. Å sjekke ut treningsvalgene (Team management > Training) blir derfor viktig. Her både bør og kan du velge forskjellige treningsprogram for hver spiller som lar hver enkelt spiller utvikle seg i en rolle eller ferdighet. Husk å sjekk ut denne delen når du setter opp laget ditt.

   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018

   Forsterke laget ditt
   Nå er vi nesten klare til å starte, men vi kan også tilføye noen flere spillere for å forsterke laget vårt. Henter man ikke opp spillere fra junioravdelingen finnes det andre måter å få til noen røverkjøp på også, spesielt dersom man bruker en storklubb med dagens spillere. Dette er i stor grad spillere som ikke har signert for en ny sesong med sitt lag enda, og de beste av disse spillerne befinner seg i Bundesliga i Tyskland hvor lag som Bayern München og Bayer Leverkusen har oversett kontraktsforlenginger.

   Klassespillere som Lewandowski og Robben er tilgjengelige, men unge talenter som Renato Sanches og Julian Brandt kan være lure å plukke opp. Disse spillerne finner man ved å gå inn på Advanced Search > Special Search > Others. Det er viktig å gjøre dette i første sekvensen av Master League, ettersom andre klubber vil plukke dem opp om du venter for lenge.

   Special search er din venn i Masters League ettersom kontraktløse spillere også dukker opp her. Disse er stort sett eldre spillere som står uten kontrakt, og som kan signeres uten at man må betale en overgangssum for dem. Det kan også bli en fin måte å tjene litt ekstra penger på om man selger de ved første mulighet etter å ha signert dem. De har som regel i overkant høye lønnskrav, men senere i spillet er det en flott måte å tjene penger på.

   Dersom man ikke planlegger å spille lenge kan det være lurt å selge unna de spillerne med høye lønninger, og heller leie inn spillere ettersom det fort kan ta et par år før du får et godt tilbud på en spiller. Dersom du forlater klubben og leiekontraktene går ut blir laget sittende litt dårlig i det, men det er jo ikke ditt problem...

   Ved signering av spillere er det viktig å forhandle et par ganger. Det nye overgangssystemet gir en god oversikt over hvor sannsynlig det er å få signert spilleren, så det er lett å få gjennom en bedre avtale dersom man er tålmodig.

   Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018

   Ja, det er viktig med tålmodighet i Master League. Det er en spillmodus for det lange løp, og dersom man gjør ting riktig fra starten av (som å bruke nybegynnerguiden vår;)) tar det ikke lang tid før man kan delta i Champions League med et lag fullt av talenter som man har formet selv og kan være stolt av. Kanskje får du også få muligheten til å bli landslagstrener, ta ut en av talentene du har utviklet, og skrive historie.

   Relaterte tekster

   0
   Pro Evolution Soccer 2018Score

   Pro Evolution Soccer 2018

   ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop

   Sam er nå klar for å sette sin dom over det første av årets store fotballspill, og FIFA skal virkelig levere for å leve opp til dette.

   0
   Slik endte PES League European-runden

   Slik endte PES League European-runden

   ESPORTSTEKST. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

   PES League European-runden i Berlin ble avsluttet på lørdag, og etter mange intense kamper ble det japanske Sofia som tronet øverst i 1v1-turneringen ved å slå spanske...   Loading next content