Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
The Witcher

The Witcher gjør mer bra, men også mye dumt i andre sesong

De foran kameraet fortsetter å imponere, men det er fortsatt mye rot fra de bak til tider.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg var som kjent en av de mest positive til første sesong av Netflix sin The Witcher-serie, noe som blant annet skyldtes hvor gode de beste øyeblikkene og siste delene var mellom helt middels partier. Dette ga meg troen på at andre sesong vil bygge videre på dette og luke vekk de fleste av svakhetene. Dessverre har det ikke blitt gjort like mange forbedringer som undertegnede håpet, men jeg sier meg uansett greit fornøyd.

The Witcher

For The Witcher har helt klart lært av enkelte feil. De rotete og til tider forvirrende tidshoppene fra første sesong er borte, noe som gjør det lettere å se hvordan både Geralt, Ciri, Yennefer og flere endrer seg etter hvert som de opplever krigen på nært hold. Spesielt Freya Allan får vise et langt større repertoar siden Ciri kaster den pinglete og usikre jentungen hun var forrige gang ut vinduet når hun kommer til Witcher-ene sin hjembase: Kaer Morhen. Henry Cavill sin fremragende Geralt innser at hun må lære å forsvare seg selv og forstå hva som faktisk foregår, så Ciri får en liten smakebit på hvilke utfordrende og fæle ting disse muterte monsterjegerne må gå gjennom for å bli slik de er. Å se henne bli mer voksen og selvstendig er ganske fascinerende og underholdende, samtidig som at duoens møter med ondskap og ulike sider av hverandre fortsatt skinner.

Det er for min del også deilig at sesong to fokuserer mer på den grunnleggende historien enn det mer "ukens monster"-aktige formatet til den første. Dette er det en god grunn til, for det er ingen tvil om at situasjonene på kontinentet begynner å hetes opp nå som flere aner at Ciri er mer enn først antatt. Elsk eller hat det, men slik tilføres det også en stor porsjon Game of Thrones-lignende politikk og drama. Dermed ender flere av episodene opp med å bruke litt for mye tid på å forsikre seg om at alle forstår hvor undertrykket for eksempel alver er og hvorfor de gjør stadig mer kontroversielle ting. Slikt har de fleste av oss sett mange ganger før, så å gi det jeg mener er kjedelige personer såpass mye tid på skjermen får mobilen til å friste flere ganger i en rekke episoder.

Dette er en annonse:

Ekstra synd siden denne tiden kunne blitt brukt på andre deler av historien som føles forhastet og tynne. Anya Chalotra sin Yennefer er en av dem som lider på grunn av dette. Man kan få nakkesleng av mindre ting enn hvor fort hun veksler mellom å virke god og ond til tider, noe som gjør at enkelte hendelser får langt mindre effekt enn skaperne håpet. Forfatterne og regissørene har liksom bare svart "Derfor det!" når noen har spurt hvorfor og hvordan denne sesongen skal kunne ende opp slik den gjør. Med fare for å bare spekulere uten grunn virker det som om tidsskjemaet virkelig ble preget av pandemien, så noen episoder måtte bare rette fokuset mot personer og situasjoner de faktisk hadde tilgjengelige.

Heldigvis er det viktig å bemerke at dette ikke stopper andre sesong av The Witcher til å være bedre enn den første. Både Geralt, Ciri og Yennefer får mer tid til å vise de mer dype sidene av seg selv, samtidig som at en litt mer sparsom bruk av Joey Batey som Jaskier gjør kommentarene og påfunnene hans bare enda bedre og artigere. Sleng på et høyere budsjett som gir oss enda bedre effekter og monstere i noen tilfeller (men også viser hvor mindre gode andre er), et par nye bekjentskaper som gir mersmak og ikke minst de siste episodene som virkelig bygger opp en spennende avslutningen og lovende tredje sesong. Du må bare ikke gå inn med forventninger om at denne sesongen gjør en bedre jobb med å vite om den skal være seriøs eller gjøre narr av seg selv, ypperlig regi eller en generell kvalitetskontroll de beste i klassene byr på.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content