Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Mass Effect

Ti år med Mass Effect

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I dag er det 7. november, en helt vanlig dag for de aller fleste. Men for Mass Effect-fans er det N7-Day, og akkurat denne N7-dagen markerer at det første Mass Effect-spillet kom ut for ti år siden (dæven, nå føler jeg meg gammel). Det har vært litt av en reise - fra Melkeveien og helt til Andromeda, og som vi har vokst på veien! Men er vi ved reisens slutt? Er vi ved veis ende?

Jeg håper virkelig ikke det! Mass Effect har vært en del av livet mitt i et tiår, og jeg har nytt nesten hvert sekund av det. Ja, jeg er en av de særingene som likte Mass Effect 3 og syntes slutten var altfor lang, og jeg hadde det himla gøy med Andromeda, til tross for alle feilene. Jeg skjønner kritikken mot spillet, den var fullstendig berettiget, men fader heller, det var rimelig fornøyelig å spille det!

Mass Effect

Så nei, jeg håper virkelig ikke det er over. Skal vi tro Bioware selv har de muligens noen ess i ermet. De har nemlig skrevet denne beskjeden til fansen sine:

Dette er en annonse:

This year marks 10 years since the release of Mass Effect. In that time, we've made friends, fallen in love, and traveled to new galaxies.

We've watched our community grow, as all of you shared your love of this universe, wore your N7 with pride, and told us stories about your Shepard and Ryder.

This N7 day, we're celebrating how far we've all come together, and looking back on a decade of Mass Effect. Check back at www.masseffect.com/n7 next Tuesday, November 7, to see all the great surprises, offers, and giveaways we have in store as we celebrate #teN7.

Thank you for coming with us to the stars and beyond. It's been a hell of a ride. We can't wait to see what the future holds.

Dette er en annonse:

-BioWare

Mass Effect

Ja, hva kan vi egentlig forvente av fremtiden? En remaster av originaltrilogien? Får Andromeda utvidelser likevel? Får vi et nytt Mass Effect-spill? Har Bioware lest blogginnlegget mitt og bestemt seg for ansette meg til å skrive manus til en prequel? Her er det bare å krysse fingrene og håpe så hardt at man får brokk. Jeg er ikke klar for å være ferdig med Mass Effect, altså!

Mens vi venter tenkte jeg at jeg kunne dele noen høydepunkt fra ti år med Mass Effect.

Absolutte favorittøyeblikk

1. Lande på en planet i Mass Effect 1, kjøre rundt i Makoen og så plutselig skjønne at man kan kjøre HVOR SOM HELST! Den følelsen av frihet var ulikt noe jeg hadde opplevd i et spill før (hadde ikke spilt så mange open world-spill da, ok?). Verdt å nevne: Å kjøre rundt på en sprengt planet i Andromeda i fullstendig stillhet og merke forskjellen i tyngdekraft. Da koste jeg meg!

2. Suicide Mission i ME 2. Har aldri vært så stressa og bekymra i hele mitt liv. Så velregisserte sekvenser, så intenst adrenalinfylt action!

3. Samle allierte og bare pepre Reaperne med alt vi har og likevel føle at det ikke er nok.

4. Å være tilbake på Jorda i ME 3. Så fantastisk surrealistisk følelse!

5. Å samle allierte og samarbeide om å redde Meridian og fordrive de helsikes kettene fra galaksen!

Mass Effect

Vanskeligste valg

1. Drepe eller frigjøre Rachni Queen i ME 1

2. Velge mellom Geth eller Quarians på Rannoch i ME3.

3. Redde Mordin eller kurere genophage i ME3

4. Redde Salarian Pathfinder eller krogans som er på vei til å bli exalted i ME Andromeda

5. Redde Ashley eller Kaidan på Virmire i ME1

Alle disse valgene var enormt vanskelige for meg, spesielt siden det sto så mye på spill. Mass Effect-serien har fått meg til å tenke mye over rett og galt, gråsoner, hva er det som gjørt at en rase fortjener å leve fremfor en annen, handlinger versus intensjoner. Det har vært helt forferdelig, og helt fantastisk.

Mass Effect

Skumleste fiender

1. Reapers. Jeg tror aldri jeg har vært borti en spillfiende som har fått meg til å føle meg så liten og hjelpesløs. De er definitivt de skumleste vesnene i universet.

2. Banshees. Reaper-kontrollerte Asaris. Heilage Olav, de skremte vannet av meg, og jeg vet ikke hvem som hylte mest - de eller meg.

3. Architects og Thresher Maws. Jeg nopet fullestendig ut av mitt første møte med dem!

Mass Effect

Beste lagkamerater

1. Garrus. Han er best. Ingen over, ingen ved siden av.

2. Jack. Jeg digger den gærningen! Så skummel og formidabel på samme tid. Og så blir hun så kul i ME3.

3. Jaal og Vetra - de er i bunn og grunn Andromedas Garrus. Jaal er supersøt og herlig, og Vetra er badass som fy!

Mass Effect

Beste Soundtrack

1. ME3 - det Clint Mansell har gjort med det lydsporet der er helt eksepsjonelt! Bygger perfekt opp under stemninga som gjennomsyrer hele spillet. Det rykker i underleppa hver gang jeg hører "An End, Once and For all".

2. ME2 - Jack Wall gjør en fenomenal jobb med å lage en theme til hver figur. Og "Suicide Mission" er så himla bra!

3. Andromeda - John Paesanos "A Better Beginning" er så utrolig toneangivende for hele spillet. Jeg digger å bare ha Andromeda-menyen gående i bakgrunnen så jeg kan høre på den.

Det er mine utvalgte høydepunkt. Igjen, vanskelige valg, for det er så mye å ta av. Det er tross alt ti år med spillhistorie!

Hvordan ser lista di ut? Er det noe her jeg har fullstendig bommet på, synes du?

Hva håper du at fremtiden innebærer for Mass Effect? La oss diskutere valg og ideer i kommentarfeltet!

Relaterte tekster

Mass EffectScore

Mass Effect

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

Et av fjorårets beste spill har dukket opp på PC. Adrian har spilt gjennom Mass Effect for tredje gang, og er storfornøyd.

Mass EffectScore

Mass Effect

ANMELDELSE. Skrevet av Frode Haugen

Etter vinter og vår med venting er endelig Biowares Mass Effect her. Frode har sett lyset! Les anmeldelsen på innsiden...

2
Ti år med Mass Effect

Ti år med Mass Effect

ARTIKKEL. Skrevet av Suzanne Berget

I dag er det 7. november, en helt vanlig dag for de aller fleste. Men for Mass Effect-fans er det N7-Day, og akkurat denne N7-dagen markerer at det første Mass...

5
EA hinter til Mass Effect-remaster

EA hinter til Mass Effect-remaster

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Husker dere da Electronic Arts' Pete Moore kritiserte studio som lagde remastere, og sa det kun var folk som var tomme for ideer som jobbet med slike? Nå har EA fått en...

0
Kan slippe Xbox 360-spill til EA Access

Kan slippe Xbox 360-spill til EA Access

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Som du sikkert har fått med deg, var bakoverkompatibilitet på Xbox One en av Microsofts E3-overraskelser i juni. Ett av disse Xbox 360-spillene som kan nytes på Xbox One...Loading next content