Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
HBO's The Last of Us

HBO og PlayStations The Last of Us-serie

Eirik har sett hele sesongen, og du kan lese hvorfor han mener det er tidenes beste spilladapsjon i denne anmeldelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Anmeldelsene mine av The Last of Us og The Last of Us: Part II har vel gjort det fullstendig klart at jeg synes Naughty Dog sine to spill er aldeles fantastiske. Derfor var jeg litt skeptisk da PlayStation Productions annonserte TV-serien basert på det første spillet, men heldigvis er resultatet den beste tolkningen av et spill vi har sett i TV- og film-verden.

HBO's The Last of Us

En av grunnene til dette er at HBO og PlayStation Productions' serie gjør en ypperlig jobb med å gjenfortelle den enestående historien fra The Last of Us samtidig som den går nærmere inn på deler av universet spillet bare pirker borti. På denne måten underholdes og overraskes vi som kjenner historien inn og ut mens nye seere får gleden av enda mer informasjon om det gripende universet. Akkurat hvordan skal jeg ikke røpe her siden det er en del av moroa, men selskapene spøkte ikke da de sa at serien endrer både store og små ting i tillegg til å plusse på noen ting.

Grunnen til noen av endringene er at enkelte ting rett og slett ville blitt for vanskelig å få til med ekte personer, noe som dessverre også setter en demper på enkelte øyeblikk. Selvsagt er det forståelig at historien må utfolde seg annerledes når å følge spillet til punkt og prikke ville satt skuespillere i fare, minsket mye av effekten i noen øyeblikk siden man ikke kontrollerer det hele eller sprengt både de økonomiske og tidsmessige rammene serien fikk denne sesongen, men samtidig er det litt skuffende å vite hvor mye bedre enkelte ting gjøres i kildematerialet. Særlig når spillskaperen selv, Neil Druckmann, bestemmer seg for å nærmest bryte en grunnleggende forståelse av viruset for å avslutte sin episode på "mer kunstnerisk" vis...

Dette er en annonse:

Når det er sagt skal Pedro Pascal, Bella Ramsey, Nick Offerman og kompani ha veldig mye skryt for sine tolkninger av Joel, Ellie, Bill og så videre. Jeg trodde virkelig ikke at de ville ha noen som helst sjanse til å måle seg med, og i et par tilfeller overgå, prestasjonene i spillet, så det er deilig å se at de fleste altså virkelig lykkes. I starten er det litt merkelig å bli kjent med disse nye utgavene, men etter hvert som blandingen av det gamle grunnlaget og nye elementer setter seg er det lett å falle for disse personene igjen eller for første gang om du ikke har prøvd spillet.

Noe som imponerer meg enda mer er hvor fremragende fremstilt de smittede i serien er. Trailerene vi har fått gir jo en indikasjon på dette, men det er utrolig deilig å se og høre akkurat hvor bra gjennomført alt er. Lydene er som hentet fra spillene, mens sminke- og effekt-avdelingen blir forhåpentligvis overøst av priser og skryt fremover for hvor skummelt troverdige disse personene (skapningene?) er. Topp dette med slående kinematografi og Gustavo Santaolalla sin nydelige musikk, så er det ingen tvil om at The Last of Us fortjener å bli en ny braksuksess for HBO på høyde med Succession og Game of Thrones.

HQ

Såpass bra er nemlig The Last of Us-serien. For å sette det i perspektiv har jeg aldri hatt lyst til å følge hver episode av en serie når den slippes offisielt etter å ha fått tidlig tilgang, men jeg kan ikke vente på å se hver episode av The Last of Us på nytt når alle scener, spesialeffekter, dialoger og slik er finpusset i stedet for tidlige "screener"-utgaver. En av tidenes beste historier gjenfortelles på mesterlig vis som i noen tilfeller bare blir enda bedre av en håndfull overraskelser og nye karaktertolkninger. Det største av noen små minus er bare at serien også viser hvorfor spillmediet er best av alle siden noen øyeblikk mangler tyngde som følge av mindre tid med personene og mangel på interaktivitet. Ganske få og små feilskjær i det store og hele, så The Last of Us er likevel tidenes beste adapsjon av et spill.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content