Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
Loki

Loki - Sesong 1

Elsk eller hat det: denne første sesongen setter spørsmålstegn ved både hva som har skjedd og hva som vil skje i Marvel Cinematic Universe.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Både WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier er gode serier som helt klart viser at Marvel vet hvordan man underholder folk, men samtidig gjør begge noen feilskjær som fører til at ingen av dem helt klarer å leve opp til konseptene sitt potensial. Nå er ikke første sesong av Loki feilfri heller, men det kompenserer den litt for ved å så til de grader sparke opp døren til fase fire av Marvel Cinematic Universe.

HQ
Loki

Å forklare akkurat hvordan er vanskelig uten å røpe noe, men jeg skal forsøke siden noe av det beste med denne sesongen er at man sjelden forutser hva som skal skje. Litt som WandaVision leker Loki med både tid og rom, men i motsetning til førstnevnte legger ikke historien til vår norrøne gud skjul på at det som skjer har konsekvenser for universet generelt.

Som jeg skrev i anmeldelsen av de to første episodene starter det hele relativt rolig før man får vite hva som virkelig foregår. Jeg håpet at dette ville sette fart på ting, og det gjør det sannelig. Kanskje til og med litt for høy fart. Tom Hiddleston og Owen Wilson er ikke de eneste som har en interessant kjemi, så når disse humoristiske eller sjarmerende scenene stadig må gå rett inn i mer dramatiske og mørke øyeblikk blir det sjelden nok tid til å enten le skikkelig, ta til seg alvoret eller få en relativt realistisk utvikling av et forhold eller en karakter. På den annen side gjør dette tempoet sitt for at første sesong aldri blir direkte kjedelig. Noen av dere vil helt sikkert synes at de få kampscenene er ganske tamme med sine simple koreografier, mildt sagt ordinære spesialeffekter og forutsigbare utfall, men personlig kan jeg lett leve med en MCU-historie uten heftige kamper når mesteparten av det andre holder blikket mitt festet på skjermen fra start til slutt.

Den visuelle stilen og lydbildet skal ta på seg litt av æren for dette siden de er noe av det mest unike med Loki. Med både 60-tallsinspirert design, noen ganske særegne omgivelser takket være flittig bruk av multiverset og hvordan Natalie Holt blander elementer fra begge disse i musikken sin levner ingen tvil om hva man ser et klipp fra. Alt reflekterer at dette er noe utenom det vanlige, så å fylle på med utallige både åpenbare og mer subtile referanser til resten av Marvel-universet blir bare ekstra konspirasjonsteorimat for mer hardbarkede fans.

Dette er en annonse:

Hovedgrunnen til at dette nok er min favoritt av Marvel-seriene så langt er uansett hvordan den ofte får en til å stille spørsmålstegn ved hva som har skjedd og vil skje i MCU. Nå vil selvsagt referansene til tidligere hendelser gjøre sitt for at dette ikke blir like kult for de av dere som ikke har sett noe særlig Marvel før, men på den annen side er det utrolig deilig å endelig få en serie som belønner gamle travere og enkelte ganger gjør tidligere filmer og serier mer interessante. Spesielt siste episode vil skape delte meninger blant folk. Mens noen vil hate hvordan noe av det som blir sagt og gjort tilsynelatende får hendelsene frem til nå til å virke unødvendige vil andre bli enda mer fascinert av dette snodige universet. Personlig er jeg litt 30/70 siden serien lever opp til navnet sitt ved å være lur og slu slik at man sjelden vet hva som er fakta eller ei, noe som bare gjør meg mer interessert i hva fremtiden bringer.

Der har du til slutt et punkt som gjør det ekstra utfordrende å dele sine tanker om Loki. I motsetning til WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier har ikke Loki en like fullverdig slutt. Ja, det grunnleggende problemet er løst, men som resten av serien gir den ikke skikkelig svar på hva konsekvensene av hva som har skjedd er. Dette er uten tvil grunnen til at Disney valgte å bekrefte sesong to med en gang, for hvis ikke hadde det tikket inn mange sinte meldinger på sosiale medier. Her i gården fører det bare til en enda større fascinasjon for hva som er i vente. Jeg tar gjerne enda mer av det flotte samspillet mellom Hiddleston, Wilson og et par karakterer jeg skal holde hemmelig når vi forhåpentligvis får litt tydeligere svar i nærmeste fremtid. Loki viser nemlig akkurat hvor unik en Marvel-serie kan bli samtidig som den leverer en humor, sjarm og mystikk en luringgud verdig selv om kortheten ødelegger litt av flyten og karakterbyggingen.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Loki - Sesong 1

Loki - Sesong 1

SERIES-TEKST. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Elsk eller hat det: denne første sesongen setter spørsmålstegn ved både hva som har skjedd og hva som vil skje i Marvel Cinematic Universe.Loading next content