Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

Ian Livingstone om talent, finansiering og fortelling på Gamelab Tenerife

Den legendariske forfatteren og gründeren Sir Ian Livingstone ble slått til ridder for sitt bidrag til dataspill tidligere i år, og i dette tropiske intervjuet diskuterer vi både den æren, utfordringene den europeiske industrien står overfor, og bruk av spill i utdanning for barn, blant annet.

Audio transcriptions

"Vi er på Gamelab på Tenerife. Du vet, etternavnet mitt har en ridder i seg, men det er ikke som klangfullt som å snakke med deg, som ble slått til ridder i begynnelsen av året. Så...
tusen takk for at du er med oss igjen. Hva synes du selv om den utmerkelsen?
Jeg er selvsagt veldig stolt og glad, men jeg synes det er på høy tid at bransjen får denne utmerkelsen."

"generelt. Det er en suksesshistorie for Great Bridge. Den bidrar med 8 milliarder euro til UK PLC i løpet av en industri som omsetter for 200 milliarder dollar i året. Så det er flott å se denne anerkjennelsen.
Jeg er veldig glad for at det er meg.
Gratulerer. Så du har vært en legende i bransjen, etter vår mening selvfølgelig. Du har vært en leder, og du har vært en del av den kreative prosessen, og du har vært en del av både små og store studioer. Så bak kulissene har du snakket om hvordan man kan forbedre den europeiske bransjen, og hvilke utfordringer den står overfor. Så hva har du delt, hva kan du dele med oss fra det perspektivet, fra din erfaring?
Bransjen er helt avhengig av tilgang til talent og finansiering. Og det skaper svært verdifull intellektuell eiendom. Og noen av studioene er dessverre nødt til å selge sine immaterielle rettigheter for å få prosjektfinansiering slik at de kan overleve. Så jeg tror det er viktig at de som bedrift er i stand til å få investeringer inn i selskapene sine, slik at de kan få en startbane og ansette de beste talentene, slik at de ikke må selge seg ut for tidlig. Og når det gjelder talenter er det stor etterspørsel etter programvareingeniører, kunstnere og animatører, ikke bare i spillindustrien, men også i men i alle bransjer. Men, du vet, spillbransjen er veldig morsom, og det er en folk som spiller spill, vil lage spill. Så vi har i hvert fall den fordelen. Men den Jeg pleier alltid å si til myndighetene at de skal støtte spillindustrien."

"Det er en fremtidsrettet bransje, den er høyteknologisk, høykompetent, skaper immaterielle rettigheter, eksporterer fokusert, det er regionalt, det trenger ikke å være i London eller Madrid for å lykkes. Og.., du vet, under pandemien var det ingen som måtte permitteres fordi det er skapt digitalt.
og den forbrukes digitalt. Så dette er en virkelig god løsning for fremtiden."

"digitale næringer og den kreative økonomien. Det vi mangler som bransje, er kjendiser, film, musikk, TV, har kjente stjerner. Så utover spillbransjen er det ingen som kjenner hvem disse menneskene er. Så selv om du kanskje har en vellykket bransje i ditt land, er det ingen som vet hvem de er. Fordi alle går ut fra at spillene er laget i USA eller i Kina eller Japan. Så jeg tror det er viktig at disse oppfatningene endres ved hjelp av media, bransjens størrelse, den kulturelle, sosiale og økonomiske påvirkningen den har."

"Det er verdens største underholdningsindustri. Den er større enn musikk og film.
til sammen. Så det ligger mye suksess i det. Så budskapet mitt er til foreldrene, dette er et godt karrierevalg for barna deres. Til investorer: Dette er en flott investeringsmulighet.
hvis du vil ha god avkastning på investeringen din."

"Det er to veldig interessante ting jeg vil spørre deg om. Du nevnte flere roller i bransjen, men ikke skriving, og du er selv forfatter. Så hva kan du fortelle oss om hvordan du ser forfattere utvikle seg? Det å skrive i dataspill, vi har sett ganske sprø ting, som for eksempel mange spill med forgrenede fortellinger, og også til og med prosedyregenererte historier. Så hvordan ser du for deg at dette vil utvikle seg, og hva har inspirert deg?
deg i ettertid? Hva synes du er interessant?
Vel, som du påpeker, har jeg skrevet mange interaktive bøker selv, kampfantasy bøker der du er helten og tar alle valgene og drar på disse fantastiske reisene..."

"i middelalderske verdener med monstre og magi. Og det er i seg selv en overbevisende ting.
Det gir barna mulighet til kontroll. Det handler om at det er de som tar valgene. Så jeg innså at at historiefortelling var veldig viktig i spillsammenheng. Og nå, fordi spillene er råd til å fortelle historier. I den første tiden var det selvsagt ikke kapasitet i PC-ene eller i spillene."

"de første konsollene til å tillate noe annet enn enkel gameplay. Så det var ingen musikk, grafikken var veldig enkel, og det var ikke plass til noen historie. Men nå, som en konvergerende underholdningsmedium, kan vi ha overbevisende historier. Så det er ikke bare designeren eller programmereren som skriver historiene, men profesjonelle historiefortellere. Og det gjør tilbudet mer interessant, og det er flott å se."

"Den andre tingen du nevnte, var barn. Og jeg husker, jeg tror det var i 2016 og vi snakket om utvikling osv. Du sa at regjeringer ikke brukte video til spill som et verktøy for utdanning så mye som de burde. Har du sett en utvikling i den forbindelse? Eller er det noe dere har diskutert i kulissene om at dette er en måte kan skje oftere?
Jeg har åpnet min egen skole i Storbritannia, i Bournemouth, Livingstone Academy, Bournemouth."

"Og det er ikke en skole der barna spiller spill hele dagen, men der de bruker prinsippene fra for spillbasert læring for å skape større engasjement hos barna. Så det er kontekstualiserende, å bruke spill som et kontekstuelt knutepunkt for forståelse. Og hvis du spiller et spill, bør du forresten tenke på at på alle de positive sidene ved å spille det. Du kommer ikke gjennom et spill uten problemløsning."

"Du lærer intuitivt, du kan feile i trygge omgivelser, du blir ikke straffet for å gjøre feil.
en feil. I spill som Minecraft eller digitalt Lego kan barna lære ved å gjøre, ved å bruke ved å bruke ovnens varme på kiselsand, kan de lage glass og plassere det i omgivelsene.
Og det glemmer de ikke, for de gjør det for seg selv. Spill som f.eks, Rollercoaster Tycoon, er en ledelsessimulering. Fysikken i byggingen av forlystelsene, bemanningen som kreves for å drive dem, og økonomien i prissettingen av dem. Og hvis du gjør det riktig, du lykkes, og hvis du ikke gjør det riktig i begynnelsen, justerer du parametrene slik at alle blir vinnere over tid. I en skoleeksamen er det derimot noen som blir vurdert som en suksess og andre som mislykket. Hvorfor vil du kalle noen for mislykket bare fordi de ikke har de ikke klarer det første gangen? I et spill, derimot, kan alle bli vinnere. Og spill brukes til å simulere operasjoner for kirurger eller flysimuleringer for piloter. Disse er spill, det er bare det at de ikke er poengspill. Så spill finnes overalt. Og du kan se hvordan merkevarene nå prøver å skape mer engasjement hos forbrukerne, fordi fordi de vet at spillene er så lovende. Men for å vende tilbake til utdanningsprinsippet, selv om deres selv om barna spiller spill, blir de engasjerte og reagerer raskt på problemer."

"og de reagerer på problemene. Så dette er ferdigheter for arbeidslivet. Men det er metaferdighetene som jeg har nevnt om problemløsning, kritisk tenkning, kreativitet, og kan alle oppnås ved å bruke prinsipper for spillbasert læring på prosjekter i skolen.
Skolen min fokuserer på digital kreativitet, en god kunstutdanning og samarbeid i team, fordi fordi det er som på arbeidsplassen, og samarbeid med næringslivet for å sette læringen inn i en kontekst."

"Utdanning, det høres veldig bra ut. En annen ting som gjorde deg bekymret den gangen, da du var vi snakket sammen, var selvfølgelig Brexit. Du syntes det var trist. Og selvfølgelig, noen år har gått. Så når jeg ser tilbake på det som skjedde, og det som allerede har skjedd, tenker jeg, hvordan kan du hva tenker du om det? Hvordan tror du dette kommer til å endre videospillbransjen i fremtiden?
Storbritannia?
Det er klart at Brexit har skapt en del problemer på flere måter. Men jeg tror ikke tror ikke at det har påvirket spillbransjen så mye som folk frykter, for siden pandemien.., folk blitt vant til å jobbe hjemmefra. Og selvfølgelig kan du leie inn tjenester fra hvem som helst hvor som helst i verden, fordi det er digital kreativitet. Så hele arbeidsmodellen har endret seg enormt. Og ironisk nok har den overvunnet problemene med Brexit ved å gjøre det mulig å å bruke folk fra hele verden i team. Så du har en sentral ressurs, som kanskje jobber i et studio, men med mange mennesker som jobber eksternt, noe som er ...er flott."

"Ja, se i sølvlinjen hva som skjedde, ikke sant? Vi har snakket med Peter Molyneux tidligere, og han sier at han slår deg i brettspill, men at vi må være forsiktige, for du kan dolke oss i ryggen.
Vel, jeg tror at hvis jeg tok med nyhetsbrevet Games Night hit, som jeg skriver hver uke..."

"etter at vi har spilt, mens Peter kanskje vinner i år, fordi jeg har gått glipp av noen av møtene fordi jeg var på sykehus og fikk ny hofte. De siste tre årene tror jeg at navnet mitt står på pokalen som mester. Og jeg har vunnet omtrent halvparten av mesterskapene.
siden vi begynte på 1980-tallet. Peter snakket tydeligvis til deg uten å tenke over hva han sa."

"at du kanskje ville stille meg det samme spørsmålet.
Ja, tidsperioden har vært annerledes, ikke sant? Han mente de siste seirene, ikke sant?
Ja, han vinner i år. Ja, det må jeg innrømme. Men jeg er den nåværende mesteren.
Tusen takk for at du er med oss, Ian Livingstone. Igjen, gratulerer med utnevnelsen til ridder og Det var hyggelig å møte deg igjen."

"Takk skal du ha."

Gamelab

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere